The Last Templar - Raymond Khoury

1291 AD, Acre. As the city burns under the onslaught of the Sultan's men, the Falcon Temple sets sail, carrying a small band of knights and a mysterious chest entrusted to them by the Order's Grand Master. But the ship vanishes without a trace... Present day New York. At the Metropolitan Museum, four horsemen dressed as Knights Templar storm the gala opening of an exhibition of Vatican treasures and, in a brutal and bloody attack, steal an arcane medieval decoder. For FBI agent Sean Reilly and archaeologist Tess Chaykin this is just the start of a deadly game of cat and mouse as they race across three continents in search of the ruthless killers while chasing down a centuries-old mystery.



Återigen en Da Vinci -koden sorts bok. Men just det temat i böcker tilltalar mig då jag tycker det är mycket intressant. Jag gillade början framför allt, men då man kommit in en bit i boken blir det lite traggeltraggel, och varför måste alla de här böckerna ha en sido-kärlekshistoria som självklart ska ha massor av olika komplikationer? Lite kul var det att den hoppade i tiden lite så man skulle kunna se det ur tempelriddarnas synvinkel också¨, men i slutändan ingen höjdare.

Tre av fem möjliga.

KKK

Olycksfågeln - Camilla Läckberg

Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.
      Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?



I början av den här boken blev jag väldigt förvirrad, det berättades ur så många olika synvinklar att det tillslut kändes som om de pratade i munnen på varandra. Jag var tvungen att tänka till litet extra för att hänga med. Sen så gick det inte lång tid innan man insåg vem mördaren var, fast även om det var störande att jag insåg det så fort så ville jag ändå läsa till slutet åt minstonde för att se om jag hade rätt.
De flesta av Camilla Läckbergs mord är ganska otroliga, då menar jag inte att morden utförs på något överdrivet spännande sätt utan att historien bakom morden, varför personer mördas ,ofta  är otroliga historien och det känns lite otrovärdigt att alla dessa sjuka mord skulle inträffa på en och samma plats. Men Camilla Läckberg lyckas faktisk få det att funka för hon skriver om det på ett trovärdigt sätt och personerna känns trovärdiga.

Fyra av fem möjliga.

KKKK

Dödens kemi - Simon Beckett

David Hunter var en gång i tiden en av landets mest framstående rättsantropologer, men en personlig tragedi satte stoppför hans karriär. Nu lever han ett lugnt och tillbakadraget liv som läkare i en liten by i Norfolk utan en tanke på attåteruppta sitt forna yrke.
När de svårt stympade liken av två unga kvinnor hittas vänder sig den lokala polisen till Hunter för att få hjälp. Motvilligt låter han sig övertalas och snart har han dragits in i en fullkomlig mardröm av rädsla, desperation och ond bråd död. För att få stopp en brutal och hänsynslös mördare måste han uppbringa all sin kunskap. Men han är inte beredd på det höga pris han tvingas betala - eller de fruktansvärda följder som ett enda litet misstag kommer att leda till!




Jag blev riktigt rädd av den här deckaren, det var ungefär i mitten som jag började tycka att den var kuslig, saker och ting hände ju redan mitt på dagen i den här och jag är redan mörkrädd. Jag sov för tillfället på ett hotell i lund och jag var tvungen att ta ner alla saker som stack ut det minsta ur en garderod och skjuta upp dörren till det andra rummet så jag skulle höra litet andetag. Det läskiga klingade dock av efter ett tag när man började förstå vem som var mördaren och vad som var fel. Hela boken ger en instängd känsla, som att man själv också var fast utan täckning någonstans där man absolut inte borde vara. Jag väntar på hans nästa deckare..

Fem av fem möjliga.

KKKKK

Mina ex - Jane Moore

Ta ett bröllop och några ex tillsätt alkohol och rör om...

Fay Parker oroar sig för att hon aldrig ska hitta den rätte. Så när hon träffar den trevlige och snygge Mark och han friar säger hon ja. De bestämmer sig för att göra bröllopet till en oförglömlig upplevelse och hyr ett gammalt franskt slott över en helg. Och som om det inte räckte med alla vänner och släktingar beslutar de sig för att bjuda in sina före detta pojk- och flickvänner. Det här ska bli århundradets bröllopsfest. Men det blir knappast som de tänkt sig.


Det här är en av böckerna jag håvade in på bokbytarträffen i måndags och den visade sig vara över förväntan, kanske inte en så stor bedrift eftersom jag tidigare läst kärlek@första träffen som jag inte gillade alls. Boken är mysigt chicklitt med skillnaden att huvudpersonen inte alls är en sådan underbar ängel som de ofta är. Men för att kompensera det är hon förstås fotomodell och vacker som en dag. Boken växlar mellan de olika personernas synvinklar vilket gör historien lite djupare, den växlkar också i tiden, gradvis får man reda på det förflutna samtidigt som historien utvecklas. Inte i Marian Keyes klass (Men puh, det är inte många som är det) men riktigt mysigt och karaktären Tony var en favorit.

Tre+ av fem möjliga

KKK+