Babyfeber - Jane Green

Julias förhållande med Mark har svalnat och gapet mellan dem blir allt större. I sin desperation intalar sig Julia att det är ett barn som saknas. Men hur långt är hon beredd att gå för att bli gravid?
        Maeve är allergisk mot allt vad relationer och familjeliv innebär och får eksem bara av att se en barnvagn. Upptagen med sin tevekarriär märker hon knappt att ett one-night-stand har resulterat i en högst ovälkommen graviditet.
        Samantha går helt upp i sin roll som mamma och har bara ögon för sin underbara son. Men ansvaret och ensamheten under långa dagar förändrar henne, och hennes man Chris undrar hur hans charmiga fru har kunnat förvandlas till denna hyperkänsliga vulkan, vars utbrott är lika häftiga som oförutsägbara.




Mjaaa, nej den här boken gjorde mig lite arg. Det finns vissa personer som man av lojalitet mot sina vänner inte blir vän med och Samantha bryter fanimig mot det, gjorde mig mest sur. Men alla ska ju alltid vara så goda och förlåtande. bah.

Två av fem möjliga.

KK

Babbeldrottningen - Meg Cabot

Lizzie Nichols stora problem i livet är att hon aldrig kan hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Denna gång lyckas hon skrämma bort sin nye pojkvän som hon besöker i London. Resultatet blir att hon är fast i den engelska huvudstaden utan kille, utan bostad och utan pengar...
Meg Cabot har haft stora framgångar, både internationellt och i Sverige, med serien En prinsessas dagbok, som också blivit en filmsuccé. Nu har hon skapat en lika charmig och oemotståndlig
huvudperson i sin första vuxenroman.




Det här den första vuxenboken av Cabot som tidigare skrivit En prinsessas dagbok serien som jag tyckte om.
Den här föll dock lite platt. Många likheter med Kinsella i och med att huvudpersonen är ganska så korkad, men utan det där sjuka roliga som Kinsella har. Men trots att den känns som en dumförklaring så har den ändå en viss mysfaktor. Helt okej chicklitt men absolut inget man minns någon längre tid.

Två+ av fem möjliga.

KK+

Fällan - Michael Connelly

 LÄS RECENSIONEN FÖRST OM DU EJ HAR LÄST POETEN AV CONNELLYFBI-agenten Rachel Walling får till slut det samtal som hon har fruktat i åratal: nämligen att den mest beryktade av alla seriemördare - Poeten - har återvänt. Han har inte glömt henne och han har en present åt henne. För många år sedan arbetade hon med det berömda fallet då den f d FBI-profileraren Robert Backus gäckade polisen genom att efterlämna små diktstrofer av Edgar Allan Poe i de avskedsbrev som hittades vid mordoffren. (Poeten, på svenska 1998)
        Samtidigt kontaktas Harry Bosch av änkan till den f d FBI-agenten Terry McCaleb (Blodspår, på svenska 1998) för att reda ut om McCalebs död var självmord eller mord. Spåren leder till en massgrav i den ödsliga Nevadaöknen och vidare till det glittriga Las Vegas. Harry Bosch börjar misstänka att Poeten har något med det hela att göra.



Jag har hört mycket gott om Connellys böcker och kände att det var god tid att läsa något av honom. Då jag fick denna bok gratis med någon tidning eller liknande började jag med den. Tyvär har det här tydligen förstört min upplevelse av Poeten som sägs vara en av Connellys bästa eftersom i den här (Redan i bakside exten! läs den inte om du inte läst Poeten) avslöjas slutet och handlingen på den boken. Det känns ännu lite surare då jag bara blev måttligt engagerad av den här boken, och fick pusha mig själv att läsa klart den. Vilket gör mig mindre angelägen att läsa mera Connelly överhuvudtaget. Nej tacka vet jag att läsa böcker i rätt ordning. (Måste bara lägga till ett PS. efter som jag inte har läst hans andra böcker kan jag inte veta säkert men det känns som om han har valt två av sina rollfigurer som brukar vara i separata serier och slagit ihop dom i en bok... kan det vara rätt?)

Två av fem möjliga.

KK