Fina bokminnen.

I sommras var jag på tågluff med två av mina närmsta vänner, jag hade tagit med mig Jerusalem av Selma Lagerlöf för att jag trodde den var tjock och tråkig nog att hålla mig ifrån andra böcker och därmed extra vikt i ryggsäcken. Jag hade fel, Jerusalem var alldeles underbar och jag sträckläste den på natten när jag bränt mig så mycket att jag inte kunde följa med mina kompisar ut och festa. Nästa dag behövde jag alltså en ny bok till stranden(vi var i Dubrovnik en liten stad i kroatien som måste vara paradiset på jorden). Åk dit. Jag gick alltså till "old towns" enda bokaffär som endast sålde böcker på engelska och till ett mycket billigare pris än engelska böcker i sverige.

När jag gick in i affären och stog länge och velade mellan två böcker, Eragon och Twilight. Egentligen ville jag ha Eragon men den var tio kroatpengar dyrare så jag köpte Twilight som jag såklart sträckläste jag köpte resten av serien under den återstående resan = min väska var tung. Men jag har i alla fall böcker från en massa östeuropeiska länder!

När vi tillslut kom till Malmö, vid det här laget hade vi inte sovit på 48 timmar och det skulle dröja 6 till innan vi kunde somna, gick jag in i pocketshop som i en dvala kan tilläggas. Jag behövde något att fördriva tiden med tills vår buss till stockholm skulle gå (såklart var ALLA tåg till stockholm fullsatta). Dom hade en broshyr där fyra olika personer tipsade om böcker där en kille som hette Pontus tipsade bland annat om Jerusalem. Jag bestämde mig för att vi var boksjälsfränder eftersom jag aldrig hört någon tala om den boken förut , jag själv var ju ett nyfrälst jerusalem-fan. Han tipsade också om Fördjupade studier i katastrof-fysik som jag köpte. Sen fick den ligga och nu för några dagar sedan tog jag tag i den och blev fast, den var också underbar. Nu läser jag maken som pontus också tipsade om och vet ni vad, den är underbar den med.



Den här historien har egentligen ingen poäng  men jag vill minnas den konstiga kedjan av bokinköp som alla visade sig vara storfavoriter, allt på grund av min bror som gav mig Jerusalem, 10 kroatpengar och en kille med samma boksmak som jag.