Änglar Och Demoner - Dan Brown

140343-49Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrättning för att analysera en mystisk symbol - ett brännmärke i bröstet på en mördad fysiker. Genast inser Langdon att detta är ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har återuppstått, känt under namnet Illuminati, och betecknat som den mäktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom århundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan.
De värsta farhågorna besannas när Vatikanens heliga konklav strax därpå samlas för att utse en ny påve. Illuminati meddelar nämligen att man placerat en tidsinställd bomb med aldrig förr skådad sprängkraft i Vatikanstatens hjärta.
Robert Langdon flygs in till Rom och tillsammans med den säreget vackra och intelligenta Vittoria Vetra blir han huvudperson i Vatikanens desperata räddningsaktion. En vanvettig jakt via ett fyrahundraårigt spår, bildat av symboler som slingrar sig fram genom Rom, väntar. Spåret leder dem ned till förseglade kryptor, in i livsfarliga katakomber och övergivna katedraler.







Läs min recension av Da Vinci Koden för denna är nästan samma bok, men annorlunda. Jag tyckte om den här för det var fortfarande nytt för rmig, men det var lätt att gissa hur den skulle sluta, och Browns sätt att försöka indikera att en person är den onde funkar inte eftersom man redan blivit utsatt för det i Da Vinci Koden och lätt ser i genom det. Ungefär samma som Da Vinci Koden fast en marginell skillnad i betyg då man börjar bli trött på det hela.

Tre+ av fem möjliga.

KKK+

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej Är det den här boken som egentligen är skriven före Da Vincikoden men som kom ut på svenska först efter att DaVincikoden blivit en sån succe? Jag har inte läst denna.Är den läsvärd?
:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback