Röda Vita Rosen - Mariette Glodeck

140343-28Det är midsommar och åtta vänner i mitten av de tjugo åker ut i skärgården för att fira: Frida, flickan med stans mest välsorterade skivsamling. Milla som tar vad hon behöver och Måns som kan få vem han vill. Jens, bästa vännen som blev värsta svikaren. Teddy, bajskungens son. Pepsi med titanskruv i foten och en dotter i plånboken. Carl som bär på en hemlighet som alla redan vet om. Och så sist och defenitivt minst: Tove, hon som bjöd in dem alla.
      I sommarnatten, fångade mellan minnen och nutid, får de för sig att leka Röda Vita Rosen. En barnlek som i vuxna händer kan göra ganska ont. För visst är de väl vuxna?








En väldigt bra bok. Beskrivningen av de olika individerna som alla är trasiga på sitt sätt är gripande och dessutom är storyn spännande. Då man då och då får återblickar i det förflutna faller pusselbitarna på plats, tillsammans med fler frågor. Varför blev de så? Hur kommer det att sluta? Vem kommer att få honom/henne i slutet, Vem vinner Röda Vita Rosen?. Frågorna får en efter en sitt svar, även om inget defenitvt lyckligt slut inträffar. Boken har dessutom gulliga detaljer som en bit ur en låt i början av kapitlen. Tillsammans med det nummer jag antar det har i Fridas skivsamling. Vilken överaskning, verkligen en läsvärd bok.

Fem av fem möjliga.

KKKKK

Kommentarer
Postat av: Tina

Min bästa bok 2006!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback