Rivalerna - Lesley Lokko

140343-43Amber och Paola är halvsystrar och så olika som två flickor kan vara. De är båda döttrar till den ofattbart förmögne och mäktige affärsmannen Max Sall. Amber är född inom äktenskapet. Hennes mor är den vackra Angela, vars hjärta krossats av Max ständiga kvinnoaffärer. Numera är det endast flaskan som kan döva hennes förtvivlan. Paolas mor är den eldiga italienskan Francesca. Med kvinnlig list har hon genom årens lopp lyckats hålla liv i passionen och trots att hon aldrig fått bli Max hustru, är hon väl försörjd av honom. Men Paola har aldrig fått tillfälle att glömma att hon bara är en oäkting.

Hela livet har Amber och Paola varit rivaler, de har tävlat om Max uppmärksamhet och alltid avskytt varandra. Men det är ändå ingenting mot de känslor som uppstår när de blir intresserade av samme man ...








Lycksökare var det bara en utav tjejerna som var snuskigt rik, här är det två, och de avskyr varandra. Jag måste tillägga att bakside texten som visas ovan är ganska missvisande, flickornas kamp över samme man är verkligen inte vad som är den övergripande storyn i boken. Det handlar inte bara om Paola och Amber det handlar om fler personer. Kieran, Ambers bror och om Ambers vänner Becky och Madeliene, samt Tendé. Man får också under korta stunder se ur Angelas, Francescas och till och med Max perspektiv. En värdig uppföljare till Lycksökare med minst lika många olika tragedier och hårda hemska ämnen som tas upp. Sträckläs!

Fem av fem möjliga.

KKKKK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback