Bridget Jones Dagbok - Helen Fielding

140343-46Du är inte ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, falla för skitstövlar, äta för mycket choklad och dricka för mycket vin. Bridget Jones gör det också. I årets (1998) mest omtalade dagbok berättar Bridget om livet som 30-årig singeltjej i London. Om helvetet att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar Honom, kampen att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner hon inte skulle överleva utan. Ja, livet är ett elände; men härligt roligt i alla fall!






Bättre och helt olik filmen, visst det grundläggande finns där. men de är olika i så många detaljer som är viktiga. Man borde nästan läsa boken bara för att det är en sån chicklitt klassiker.
Jag gillar storyn som är mysig, och Bridget är dessutom mycket mänskligare än vad "hjältinnor" oftast är. Hon är ful ibland, inte bara "Lite ful men det syns att den är snygg under fulheten" Hon är inte överdrivet smal, vilket är grymt bra i detta läskiga samhälle där idealet är läskigt smal. Dessutom är formatet i boken i dagboksform vilket är kul tycker jag, man får veta i början av varje kapitel hur mycket hon väger och hur många ciggaretter hon rökt.
 Kul bok att läsa om då man ofta kommer ihåg fel och blandar ihop med filmen (Varning, ljug inte och säg att ni läst boken bara för att ni sett filmen, de är väldigt olika och ni kommer göra bort er ^.^ )

Fyra av fem möjliga.

KKKK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback