Sherlock Holmes äventyr - Sir A. Conan Doyle

Sherlock Holmes, den snillrike privatdetektiven, är en av de populäraste romanfigurer som någonsin har skapats. Hans namn är allmänt känt och han står som mönstret för den moderna detektivromanens hjältar. Den levande miljöskildringen, uppfinningsrikedomen och förmågan att skapa spänning har givit berättelserna om hans och hans oskiljaktige vän doktor Watsons äventyr en ovanlig livskraft. De fängslar alltjämt lika starkt, trots alla efterföljare.





Det här är en recension av två novelsamlingar om Sherlock Holmes eftersom de är nästan samma bara olika novellsamlingar, klassen på novellerna är lika i de båda böckerna tycker åtminstonde jag. Det är klassiskt kluriga brott som ingen annan än han lyckas klura ut, det roligaste med de här böckerna är just det. Motiven är ofta så vridna att endast han kan lösa dom vilket ofta ger en överraskningar vilket är roligt. Men samtidigt frustrerande att man inte kan gissa rätt alltid. Lättsmälta och underhållande sommarläsning. Inte så mycket mer än så.

Tre av fem möjliga.

KKK

Kommentarer
Postat av: Victoria

Hej,
Jag skulle vilja skicka dig ett oredigerat förhandsexemplar av pseudonymen Tim Davys debutroman Amberville. Utgivning 2 oktober på Bonniers Förlag. Amberville är en skruvad filosofisk gangsterhistoria om ondska, första delen av fyra. De kommande, fristående delarna handlar om godhet, frihet och öde.
Kontakta mig gärna med adressuppgifter så skickar jag Amberville till dig.
Mvh,
Victoria

2007-08-29 @ 13:49:59
Postat av: Ida

Hej det var ett tag sen ville bara kolla om du läst nått nytt. Håller just nu på med "Snabba cash". Fast jobbet tar för mycket tid. Det var bättre när man var ledig och låg i hängmattan med en bok på magen och slappade.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback