Eldfällan - O.Cameron

Det nya året var en timme gammalt, då det hände. Det var en månljus natt uppe i bergstrakterna, i närheten av den lilla staden Verdi. En ensam ryttare nalkas ett avsides liggande hus. Han stiger av hästen, går in i en redskapsbod med en mystisk säck, en tändsticka flammar till. Han återvänder till sin häst och väntar, tills dess lågorna slåt upp ur skjulet. Så rider han snabbt därifrån.
      Två barn faller offer för mordbranden. Ortens biträdande shreiff, Jake Brown, får vara med om att ta hand om fallet. Nya mordbränder inträffar, och bilden kompliceras ytterligare genom mord och självmord. Och efter en handling som från sida till sida stegrar läsarens spänning och undan för undan för motiven för ogärningarna inom blickfältet, kommer upplösningen som en överraskning för läsaren.
En historia om en kvinna med ödesdiger makt över männen, om starka lidelser -- en detektivroman av det ovanliga slaget.


Varken en topp eller en botten, en bok som man inte lägger på hjärnan men som var mysig medan man läste den. När jag kollade på den nu för att recensera kom jag först inte ihåg någonting utav den, men efter att ha läst baksidan och bläddrat i den kom handligen tillbaka, en ganska förutsägbar men väldigt osannolik historia som verkligen inte fastnar någon längre stund.

Två+ av fem möjliga

KK+

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback