Liftarens Guide Till Galaxen - Douglas Adams

140343-10Långt ute i en gudsförgäten del av galaxen kretsar en obetydlig blågrön planet kring en liten gul sol. Båda ska bort för här ska den nya hypergalaktiska expressleden fram. Men det gör egentligen ingenting för den lilla planetens invånare var aldrig riktigt lyckliga och dessutom otroligt primitiva...Den lilla planeten är jorden, på tre minuter går den under och den brittiske undersåten Arthur Dent är den enda överlevande, dessutom för tillfället bakfull. Tillsammans med utomjordingen Ford Prefect (redaktör för Liftarens guide till galaxen, en bok som just nu är bra att ha) forslas han uti rymden. Så småningom hamnar han på ett stulet rymdskepp, framfört av en trehövdad f d rymdhippie.Skepept råkar ut för de mest osannolika äventyr...

Den kompletta samlingen för alla beundrare av Arthur Dent och rymdvarelsen Ford Prefect. Volym 1-5 innehåller Liftarens guide till galaxen, Restaurangen vid slutet av universum, Livet, universum och allting, Ajöss och tack för fisken och I stort sett menlös.



 Underbart rolig. De tre första delarna är briljanta och roliga (Om man är rättså lättroad som jag). De två sista är sämre men man kan svälja dem med om man gillar de tre första. Galet rymdäventyr som alla borde läsa. De två sista böckerna som ingår i denna samlings volym drar dock ned betyget, plus att även om man är lika lättroad som jag så blir det tradigt på sina ställen och ibland (dödssynd) till och med långtråkigt. Men allt som allt, LÄS!

Fyra av fem möjliga.

KKKK

Kommentarer
Postat av: ivabbk

Hi My Name Is ivavme.

2007-05-13 @ 05:22:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback