I Dag Röd - Stieg Trenter

140343-16 Ute vid Blockhusudden på Djurgården i Stockholm iakttas ett mystiskt fladdrande ljussken över vattnet. Nyheterna sätter rubrikerna - Naturfenomen eller fartygskatastrof?
      Det är varken det ena eller det andra. Skenet fladdrar över en mordgåta av osedvanligt slag och med svårutredda motiv. Innan någon lösning skymtar har man anat en familjetragedi. Bakom den eleganta interiören i en miljonärsvåning
 vid Slussen
 gömmer sig hemligheter. Det är där kriminalchefen Vesper Johnson och den ettrigt intelligente pressfotografen Friberg nystar upp ledtrådar med suverän skicklighet.





Jag har gillat Stieg Trenters böcker enda sen jag läste Sturemordet av honom. Stiegs mysiga stockholms miljöer och kluriga gåtor lyckas alltid få mig på fall I Dag Röd är inget undantag. Det här är Stiegs andra bok om Harry Friberg och den första där Vesper figurerar, det är roligt att läsa den här boken med vetskapen om hur deras relation utvecklas i de böcker som följer. Mordgåtan är klurig och boken är en klassisk pusseldeckare. De hamnar på villospår gång efter gång men hittar tillslut fram till mördaren och varför mordet begåtts. Det roliga med denna bok var att den inte var lika förutsigbar som deckare tyvär ofta är. Det var riktigt svårt att inte falla för alla fällor och det tog ett bra tag innan man kunde gissa mördaren. Bra deckare och speciellt mysigt med stockholmsk sommar såhär i vintermörkret.

Fyra av fem möjliga.

KKKK 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback